قبل از استارت کمپرسور هوا این موارد را چک کنید!!!

قبل از استارت کمپرسور هوا این موارد را چک کنید

خارج از اینکه از چه مدلی یا چه برندی از کمپرسور هوا استفاده می‌کنید قبل از روشن کردن کمپرسور هوا باید موارد زیر را چک کنید:

 

میزان آب در رادیاتور

حتما هر بار قبل از استارت کمپرسور هوا میزان آب در رادیاتور را چک کنید. درب رادیاتور را باز کنید و میزان آب باید طوری باشد که وقتی انگشت خود را داخل رادیاتور می‌کنید حداقل یک بند انگشت شما وارد آب شود. اگر کمتر از این میزان بود باید به آن آب اضافه کنید. در اکثر کمپرسورهای هوا سنسوری برای سطح آب جود دارد. وظیفه این سنسور این است که زمانی که آب از سطح مشخصی کمتر شود کمپرسور را خاموش می‌کند. یا اگر کمپرسور خاموش باشد اجازه روشن شدن را نمی‌دهد. از سالم بودن این سنسور اطمینان حاصل کنید. به این شکل که زمانی که کمپرسور روشن است توسط یک شیلنگ از رادیاتور آن آب را خالی کنید و ببینبد کمپرسور خاموش می‌شود یا نه. اگر کمپرسور خاموش نشد حتما این سنسور عمل نمی‌کند. در اینصورت حتما از یک برقکار ماهر درخواست کنید که این سنسور را برای شما راه‌اندازی کند.

اخیرا همین اتفاق برای یکی از دستگاه‌های خود ما افتاد. زمانی که کمپرسور مشغول کار بود شیلنگ آب آن سوراخ می‌شود و در عرض چند دقیقه کل آب آن خالی می‌شود. چون سنسور عمل نکرده بود دستگاه همچنان در حال کار بود. پس از حدود نیم ساعت کار بدون آب، سرسیلند کمپرسور هوا می‌ترکد و خسارتی چند ده میلیونی به کمپرسور هوا وارد می‌شود.

نکته بعدی و مهم اینکه اگر هر روز رادیاتور را چک می‌کنید و می‌بینید که آب کم می‌کند،  این مورد را هرچه سریعتر باید با مکانیک مطرح کنید. چون ممکن است برای سرسیلندر یا پمپ آب کمپرسور هوا اتفاقی افتاده باشد.

سطح روغن موتور

قبل از هر بار استارت کمپرسور هوا حتما گیج روغن آن را هم چک کنید. بر روی گیج‌های روغن دو خط وجود دارد که میزان حداقل و میزان فول یا کافی روغن در کمپرسور را نشان می‌دهد. سطح روغن باید بین این دو خط باشد. ممکن ست در زمانی که روغن کمپرسور را عوض می‌کنیم میزان روغن روی فول باشد و بعد از چندین روز پایین‌تر بیابد. این بخاطر کیفیت روغن‌های موجود در بازار است. و تا زمان روغن بعدی ممکن است به سطح خط دوم یعنی حداقل برسد. اما باید حواسمان باشد که از خط دوم پایین‌تر نباشد. گاهی اوقات ممکن است موتور به روغن سوزی بیافتد و ایرادی در آن ایجاد شود. در اینصورت سطح روغن خیلی زود پایین می‌رود که باید هرچه سریعتر کمپرسور را برای تعمییرات پیش یک مکانیک ارسال کنید.

 

سطح روغن هیدرولیک

همانطور که گفته شد روغن هیدرولیک برای خنک کاری واحد تولید هوا استفاده می‌شود.محل قرارگیری روغن هیدرولیک داخل تانک هوا می‌باشد. یک مخزن استوانه‌ای شکل در کنار واحد کمپرسور هوا است.در کنار این تانک معمولا یک گیج شیشه‌ای قرار دارد که میزان روغن هیدرولیک را نشان می‌دهد.

 

میزان سوخت

قبل از هر بار روشن کردن میزان گازوییل را در باک چک کنید. تمام کمپرسورها آمپر میزان سوخت روی تابلو آنها قرار دارد. اما در بیشتر مواقع ممکن است آن آمپر درست کار نکند و بهتر است که خودتان میزان سوخت را در باک بررسی کنید.

 

نکته مهم در مورد سوخت گیری

هیچ‌وقت زمانی که کمپرسور هوا روشن است اقدام به سوخت‌گیری نکنید.دلیل اصلی  این است که در اغلب باک کمپرسورها بعد از چندین سال کار مقدار زیادی ضایعات کثیف جمع شده است. زمانی که شما در حال روشن بودن کمپرسور اقدام به سوخت گیری می‌کنید این آشغال‌های کف باک به هم می‌خورد و به بالا می‌آید و وارد پمپ گازوییل و سوزن انژکتورها می‌شود و باعث خرابی آنها می‌شود.

در یک کارگاهی که اخیرا در بلوار میرداماد برای پروژه گودبرداری ساختمان مشغول بودیم این اتفاق افتاد . به فردی که وظیفه سوخت گیری کمپرسور را بر عهده داشت آموزش داده بودیم که در زمان روشن بودن کمپرسور به هیچ وجه سوخت گیری انجام ندهد.اما چون کار حفاری طول کشیده بود و این فرد نگران بود که سوخت کمپرسور تمام شود.بدون خاموش کردن کمپرسور اقدام به سوخت گیری کرده بود و در همان لحظه هم آشغال‌ها وارد مسیر گازوییل شدند و باعث خاموش شدن کمپرسور هوا شد.اما بدتر از همه اینکه آب کف باک هم وارد مسیر شده بود و به سر سوزن‌های انژکتور رسیده بود. فردا آن روز متوجه شدم که کمپرسور مقداری دود سفید می‌کند. و دو روز بعد این دود سفید بیشتر شد و مجبور شدیم کمپرسور هوا را از پروژه خارج کنیم.بعد از تست کردن سوزن انژکتورها توسط پمپ ساز متوجه خراب شدن یکی از سوزن‌ها شدیم که در آن زمان حدود چند میلیونی برای ما هزینه برداشت.

ضمنا بعد از اینکه سوخت گیری را انجام دادید بلافاصله کمپرسور را روشن نکنید.بین اتمام سوخت گیری و زمان استارت کمپرسور حداقل ۱۵ دقیقه زمان بدهید تا آب و آشغال‌هایی که در باک شناور هستند ته‌نشین بشوند.

 

نویسنده : مهرداد رهنما

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پیشنهاد ویژه برای شما : دانلود رایگان چک لیست انتخاب کمپرسور هوا
ایمیل خود را وارد کرده و سپس دانلود کنید.
دانلود
close-image